به گزارش خبرگزاری تسنیم، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهادکشاورزی، ابراهیم هزارجریبی گفت: تاکنون نزدیک به 70 هزار هکتار از اراضی زیر کشت پنبه در سامانه پهنهبندی وزارت جهادکشاورزی ثبت شده و برآورد میکنیم به دلیل محدودیت منابع آبی و قطع برق چاههای کشاورزی در ساعاتی از روز، 90 هزار هکتار از اراضی زیر کشت پنبه برود.
وی با بیان این که با کشت 90 هزار هکتار پنبه، 75 درصد برنامه امسال تحقق مییابد، اظهار کرد: برای سال جاری، کشت 115 هزار و 350 هکتار پنبه را برنامهریزی کرده بودیم.
هزارجریبی در همین حال گفت: کشت پنبه تقریبا در اقصی نقاط کشور تمام شده و تنها معدودی از کشاورزان پس از برداشت محصولاتی مانند گندم، در حال کشت پنبه هستند.
وی پیشبینی کرد؛ از سطح 90 هزار هکتار سطح زیرکشت، بیش از 250 هزار تن وش پنبه از مزارع برداشت شود.
مجری طرح پنبه کشور با اشاره به این که پنبهکاران امسال کود یارانهای دریافت کردهاند، تصریح کرد: کشاورزان متقاضی که به مراکز خدمات حمایتی کشاورزی مراجعه کردند، کود یارانهای برای کاشت در اختیارشان قرار گرفته است و برای مرحله داشت نیز کود اوره یارانهای دریافت خواهند کرد.
وی گفت: برای کنترل آفات در مرحله داشت، سازمان حفظ نباتات کشور شبکه پایش آفات پنبه را در بیشتر مناطق کشت پنبه ایجاد کرده است و شرایط را رصد میکند و در صورت فراوانی جمعیت آفات، به کشاورزان برای مبارزه، اطلاعرسانی میکند.
هزارجریبی اضافه کرد: سموم کنترل آفات نیز از سوی این سازمان تامین شده است.
مجری طرح پنبه کشور از کشاورزان خواست در مرحله برداشت، مراقبت بیشتری از مزارع داشته باشند و با کلینیکهای گیاهپزشکی و کارشناسان وزارت جهادکشاورزی برای کنترل آفات و استفاده از سموم، مشورت کنند.
وی گفت: برداشت وش پنبه معمولا از اوایل شهریور از استان گلستان آغاز میشود.