به گزارش خبرگزاری تسنیم، سید جواد ساداتینژاد وزیر جهاد کشاورزی درباره رونمایی و ابلاغ سند الگوی کشت محصولات کشاورزی، گفت: صبح فردا (10 مهر) اجلاس الگوی کشت با حضور محمد مخبر معاون اول رئیسجمهور و وزاری مرتبط با بخش و همچنین رئوسای جهاد کشاورزی استانها و با حضور آنلاین استانداران و مدیران آب منطقهای کشور برگزار میشود.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: از دلایل تأخیر در اعلام الگوی کشت ایجاد سازوکار اجرایی بوده است؛ الگوی کشت فقط متعلق به وزارت جهاد کشاورزی نیست؛ این یک کار ملی، فرا وزارتخانهها و فرا بخشی است و همه بخشها باید به آن کمک کنند.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: از سال 1350 تا به امروز مباحث مربوط به الگوی کشت وجود داشته و الگوی کشت حال حاضر بهروز شده و بر پایه دانشی است که تا به امروز وجود داشته است.
وی با اشاره به اینکه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی یک کار فشرده بر روی الگوی کشت برای اجرایی شدن آن انجام داده است، تصریح کرد: این مهم انجامشده تا ما بتوانیم قانون را اجرایی کنیم و انشاله استانهای کشور بر اساس الگوی کشت فعالیتهای خود را پیش خواهند برد.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به پرداخت تسهیلات و حمایتها بر اساس اجرای الگوی کشت، یادآور شد: تسهیلات و حمایتها بر اساس سند الگوی کشت به استانها و کشاورزان انجام میشود.
به گفته ساداتی نژاد، برای سال اول تمرکز شده 4 میلیارد مترمکعب صرفهجویی در مصرف آب در بخش کشاورزی خواهد داشت.
وی گفت: تلاش داریم بتوانیم با حمایتهایی که در این بخش انجام میشود و بخشودگی آببها توسط وزارت نیرو و اعمال یارانه کشت، به سمت کشت محصولات کم آب بر و راهبردی در کشور پیش ببریم؛ البته بر اساس عوارض بر روی محصولات جالیزی نیز تلاش داریم تا کشاورزان باانگیزه به سمت کشت محصولات راهبردی حرکت کنند.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: این عوارض، یارانهها، تسهیلات، بخشودگی آببها یکی از ابزارهای حمایت از الگوی کشت است بهصورت طیفی به اجرای الگوی کشت کمک میکند؛ ما در سالهای گذشته ازنظر دانش در الگوی کشت مشکلی نداشتم و تنها در اجرای الگوی کشت دچار مشکل بودیم که ابزارهای قیمتی و غیر قیمتی لازم بوده است؛ تلاش داریم در سال آینده به کمک مجلس در حمایت از اجرای الگوی کشت گام های بیشتری را برداریم.
ساداتینژاد درباره اجرای خدمات پنجره واحد در جهاد کشاورزی، گفت: بر اساس قانون باید 30 درصد خدمات باید از طریق پنجره واحد انجام شود در حالی که در حدود 60 درصد خدمات ما از طریق پنجره واحد انجام میشود؛ در حال حاضر از 11 دستگاههای وزارت جهاد کشاورزی 7 دستگاه متصل شده و به دلیل آنکه بخشی از دستگاهها دارای سامانهای نبودند مستقیم نمیتوانستند متصل شوند و خدمات آنان نیز بهصورت پنجره واحد در حال ارائه است.
انتهای پیام/