به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم حسین رنجبر اقدم رئیس موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور در حاشیه چهارمین کنگره گیاه پزشکی کشور اظهار داشت: با هدف ارائه آخرین دستاوردهای گیاه پزشکی کشور به بخش اجرا و عرصه های کشاورزی برگزار شده است؛ همراهی و تعامل نزدیکی با تولیدکنندگان و کشاورزان نمونه ایجاد شده است.
وی افزود: مهم ترین یافته ارزشمندی که با همکاری موسسه برنج کشور انجام شده تولید برنج سالم بدون هرگونه سم پاشی است تا نگرانیهای که بابت سم پاشی این محصولات وجود دارد رفع شود.
رئیس موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور ادامه داد: مهم ترین آفات و بیماری های که در کانونهای تولید برنج مانند استان مازندران وجود دارد بدون مبارزه شیمیایی مدیریت شده اند و به صورت پایلوت تولید برنج سالم، بدون استفاده از هرگونه سم پاشی انجام شد.
وی در پاسخ به سوال خبرگزاری تسنیم تصریح کرد: کلیه ارقام برنج که در شمال کشور کاشته میشود شامل ارقام زود رس و دیر رس تولید آنها به نحوی مدیریت شد تا حد امکان نیازی به سم پاشی نداشته باشد و از راهکار های بیولوژیک برای مبارزه با آفات استفاده شد.
رنجبر اقدام با بیان اینکه تولید محصول سالم ودانش بنیان کشاورزی از شعار های ما است که وزارت جهاد کشاورزی از این تولیدات حمایت میکند گفت: کشت برنج بدون آفات فعلا به صورت پایلوت در حال انجام است اما امیدواریم که در سالهای آینده کشت برنج به این شیوه را در کشور توسعه دهیم.
وی تصریح کرد: عدم سم پاشی مزارع برنج یا انجام حداقل سم پاشی برنج از برنامه های است که وزارت جهاد کشاورزی آن را دنبال میکند و در صورتی که لزومی برای سم پاشی وجود داشته باشد از آفت کش های زیست پایه یا آفت کشهایی که حداقل مخاطرات را برای مردم داشته باشد، استفاده شود.
وی اظهار داشت: برای کنترل آفات و علف ها راهکارهای مختلفی وجود دارد که سم پاشی ساده و ارزان ترین آن است اما سعی کردهایم این پازل را با مدیریت مزرعه، کنترل بیولوژیک،کنترل زراعی و رفتاری و راهبردهای تلفیقی مدیریت آفات به هم بزنیم.
انتهای پیام/