به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در نمایشگاه دام و طیور امسال دستاوردهای مختلف بخش دام و طیور اعلام شد که از جمله میتوان به توافق با روسیه و اوکراین برای صادرات نهادههای دامی از خاک ایران، صادرات جوجه ایرانی آرین به کشورهای همسایه، واکسن باکتریایی طیور تولید داخلی بهزودی به بازار عرضه میشود، بهبود ضریب تبدیل در واحدهای نمونه مرغداری، رتبهبندی کارخانههای تولیدکننده خوراک دام و طیور بهمنظور افزایش کیفی تولید آنها با ایجاد رقابت، زنجیره سازی در صنعت طیور کشور و جایگزینی نهادههای دامی داخلی در صنعت خوراک دام و طیور کشور اشاره کرد.
هرچند برخی از فعالان صنعت دام و طیور میگویند نمایشگاه رونق خود را مانند سالهای قبل از تحریم به دست نیاورده است اما مشاهدات میدانی نشان میدهد که میان بازدیدکنندگان خریداران و بازدیدکنندگان خارجی از کشورهایی مانند عراق، افغانستان، چین و روسیه حضور دارند و نژادهای خالص از صنایع دام و طیور در این نمایشگاه عرضه شدند.
کارخانههای خوراک دام رتبهبندی میشوند
جواد ساداتینژاد، وزیر جهاد کشاورزی امروز در مراسم افتتاحیه نمایشگاه دام و طیور، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بعد از آزادسازی یارانهها، بیشترین فشار به بخش تولید مربوط به دام و طیور است به همین منظور برنامههایی از جمله خرید تضمینی محصولات آنها، آزادسازی صادرات و پرداخت تسهیلات را در دستور کار گذاشتیم.
وی افزود: صنعت دام و طیور کشور نیازمند آن است که با سرعت بالایی بهسمت افزایش بهرهوری حرکت کند. بهبود شرایط خوراک دام میتواند نقش مهمی در آن داشته باشد.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: از گذشته تولیدکنندگان دام و طیور بهویژه گاوداری به کیفیت خوراک دام گلایههایی داشتند به همین منظور رتبهبندی کارخانهجات خوراک دام در دستور کار قرار دارد.
ساداتینژاد ادامه داد: ظرفیت کارخانهجات خوراک دام و طیور بیش از 25 میلیون تن است که برای ارتقاء کیفیت تولیدات آنها، رتبهبندی میشوند.
وی تصریح کرد: رتبهبندی کارخانهجات خوراک دام رقابت برای افزایش کیفیت را میان آنها افزایش میدهد و امری خجسته برای صنعت دام و طیور است.
واکسن باکتریایی طیور تولید داخلی بهزودی به بازار عرضه میشود
محمد حسین فلاح معاون تحقیق و تولید مؤسسه واکسن و سرمسازی رازی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: 35 درصد از واکسنهای طیور و 70 درصد واکسنهای دام مصرفی کشور توسط مؤسسه سرمسازی رازی تولید میشود.
وی اضافه کرد: آخرین دستاورد و محصول مؤسسه رازی واکسن بیماری اورنیتوباکتریوم رینوتراکئت است که یک بیماری باکتریایی در طیور پرورشی است. واکسن این بیماری بر اساس سویههای بومی تولید شده و مطالعات فارنی و آزمایشات مربوطه انجام شده است. واکسن جدید در طیور مادر و تخم گذار مصرف دارد و به بازار عرضه میشود.
وی گفت: این واکسن اکنون در مرحله نهایی اخذ مجوز از سازمان دامپزشکی قرار دارد و میتواند جایگزین واردات شود.
فلاح گفت: 20 میلیون دوز از این واکسن در کشور مورد نیاز است که توان تولید آن در داخل کشور وجود دارد.
توافق ایران با روسیه و اوکراین برای صادرات نهاده های دامی از خاک ایران
معاون وزیر جهاد کشاورزی نیزدر افتتاحیه این رویداد گفت: براساس توافقاتی که با مقامات اوکراین و روسیه انجام شده است به دنبال آن هستیم که نهاده های دامی این کشورها را از مسیر ایران به دیگر کشورها صادر کنیم.