به گزارش خبرگزاری تسنیم، کریم ذوالفقاری، رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در حاشیه برگزاری نمایشگاه بینالمللی ماشینآلات کشاورزی، نهادهها، سیستمهای نوین آبیاری و کشتهای گلخانهای گفت: بیش از 85 درصد کاشت گندم و جو کشور به صورت مکانیزه انجام میشود. که در 10 سال پیش، کاشت مکانیزه گندم و جو زیر 20 درصد بود.
وی میانگین ضریب مکانیزاسیون کشاورزی در کشور را حدود 2/5 اسب بخار در هکتار عنوان کرد و گفت: این عدد مطلوبی است ضمن آن که ضریب مکانیزاسیون برای هر محصولی متفاوت است.
ذوالفقاری افزود: آنچه کشاورزی را فنی میکند و موجب افزایش بهرهوری میشود، تنها تراکتور نیست بلکه ادوات کشاورزی نیز مهم هستند و در حال حاضر بیش از 350 شرکت سازنده تراکتور و ادوات کشاورزی در کشور فعالیت میکنند.
وی افزایش بهرهوری، افزایش تولید در واحد سطح و مراقبت از آب و خاک را از مزیتهای توسعه مکانیزاسیون برشمرد.
ذوالفقاری در همین حال توسعه کشاورزی حفاظتی را از اولویتهای مرکز توسعه مکانیزاسیون عنوان و تصریح کرد: کشاورزی حفاظتی میتواند در اراضی آبی و دیم، پسماندهای کشاورزی را به زمین برگرداند و در احیا و بازگشت اراضی به تولید و کاهش مصرف کودهای شیمیایی کمک کند و رطوبت را در خاک نگه دارد.
وی افزود: با اجرای کشاورزی حفاظتی کشاورزان از سال سوم میتوانند شاهد تاثیرات آن و ماندگاری آب در مزارع خود باشند.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی خاطرنشان کرد: ماشینهای مربوط به کشاورزی حفاظتی در کشور نمونهسازی و بومیسازی شده است.