به گزارش روز دوشنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، « سید جواد ساداتینژاد » در سومین نشست کارگروه ملی مقابله با بیابانزایی افزود: سالانه باید ۱۰ میلیون هکتار آبخیزداری و ۳ میلیون هکتار تثبیت بیابان انجام دهیم که این اقدامات به اعتبار نیاز دارد، بنابراین باید این امور را به مردم واگذار کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه بروزرسانی پروژه خوزستان و تعمیم آن برای سایر کانونهای بحران مورد تایید همه است اظهارداشت: پروژه خوزستان یک طرح موفق اجرایی بوده و وزارت جهاد کشاورزی در اجرای این طرح از هیچ کمکی فروگذار نخواهد کرد.
وی با اشاره به این که محدودیت منابع و اعتبارات وجود دارد، تصریح کرد: باید با اولویتبندی طرحها را اجرا کنیم و در بودجه ۱۴۰۲ اعتباری را برای مقابله با بیابانزایی در نظر بگیریم تا علاوه بر طرح خوزستان، کانونهای ششگانه را هم پیش ببرد.
ساداتی نژاد با اشاره به سه طرح در راستای بیایانزدایی گفت: یکی از این طرحها توسعه آبخیزداری است، در آبخیزداری هم با این منوال ۹۰ سال تا تثبیت حوضههای آبخیز زمان لازم داریم و باید برای حل این مشکل راهحلی بیابیم.
وی ادامه داد: ما باید مقیاس آبخیزداری را تغییر دهیم و در سال ۱۰ میلیون هکتار آبخیزداری و ۳ میلیون هکتار تثبیت بیابان انجام دهیم که این اقدامات به اعتبار نیاز دارد و در این خصوص محدودیت داریم لذا باید این امور را به مردم واگذار کنیم.
مقام عالی وزارت با بیان این که راهی به جز مشارکت مردمی در پروژهها نداریم، تاکید کرد: مردم باید از اراضی بهرهبرداری کنند و نظارت بر عهده وزارت جهاد کشاورزی و سازمان منابع طبیعی باشد لذا تا جلسه آینده باید طرح و الزامات مردمیسازی در مهار بیابان و آبخیزداری تدوین شود.
ساداتی نژاد با اشاره به ردیف بودجه فروش اموال مازاد وزارت جهاد کشاورزی برای تامین اعتبار طرحهای بیابانزدایی و آبخیزداری گفت: از آنجایی که اعتبارات دولت محدود است، اگر به ما اجازه انجام ۱۰ میلیون هکتار آبخیزداری از محل فروش اموال مازاد و یا تهاتر اموال داده شود، میتوانیم این طرح را پیش ببریم.