به گزارش خبرنگار ایرنا، مسعود بارانی عصر سهشنبه در حاشیه بهره برداری از یک فروند شناور لنج آبهای دور در شهرستان سیریک افزود: در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۱ هزار و ۱۲۰ تن صید داشتیم و پیشبینی میشود در جمع بندی صید سال ۱۴۰۲ شاهد رشد افزون بر ۲۰ درصد در صید شناورهای آبهای دور باشیم.
وی، گونه های غالب صید شده در آبهای دور را به ترتیب هوور مسقطی، گیدر، هوور، زرده، مارلین و گالیت عنوان کرد و گفت: شناورهای صیادی لنج های آبهای دور تامین کننده مواد اولیه کارخانههای تُن ماهی کشور هستند.
سرپرست اداره کل شیلات هرمزگان با بیان اینکه، صید تُن ماهیان در آبهای دور از شهریور هر سال آغاز و تا پایان اردیبهشت سال آینده ادامه دارد، یادآورشد: این لنج ها که در آبهای اقیانوس هند تردد دارند، به طور معمول هر کدام با ظرفیت ۱۵۰ تا ۲۰۰ تُن است.
وی ابراز کرد: این شناورها تاکنون حدود یکهزار و ۷۰۰ نفر اشتغال مستقیم در هرمزگان ایجاد کردهاند.
سرپرست اداره کل شیلات هرمزگان ادامه داد: فعالیت در آبهای دور علاوه بر بحث صید و کاهش فشار بر ذخایر آب های ساحلی، از نظر حضور ایران در آبهای بین المللی و اهتزاز پرچم کشور در این آب ها، اشتغال زایی، تقویت جایگاه ایران در کنوانسیون بین المللی تن ماهیان، تامین امنیت غذایی و رونق اقتصادی حائز اهمیت است.
هرمزگان قطب محصولات شیلاتی کشور است
بارانی اضافه کرد: استان هرمزگان با تولیدات شیلاتی بیش از ۳۵۰ هزار تُن در سال رکوردار تولیدات شیلات کشور و همچنین قطب محصولات شیلاتی کشور است.
وی تصریح کرد : فعالیت های شیلاتی و توسعه پایدار شیلاتی استان هرمزگان در حال حاضر حدود ۳۵ هزار نفر اشتغال تنها در بخش صید و صیادی ایجاد کرده است که این میزان بیانگر اهمیت و لزوم توجه و حمایت بیشتر از توسعه شیلات در استان است.
گفتی است: شناور لنج آبهای دور شهرستان سیریک با صید سالانه حدود ۶۰۰ تن ماهی برای ۲۵ نفر اشتغال زایی مستقیم ایجاد میکند.
این شناور با سرمایه گذاری بیش از ۴۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی به بهره برداری رسیده است.
در حاشیه این مراسم همچنین سرپرست اداره کل شیلات هرمزگان، مدیرکل دامپزشکی استان و جمعی از مسوولان محلی شهرستان سیریک از روند تخلیه صید شناورهای آبهای دور در این منطقه بازدید کردند.